reisadvies Armenië

In alle regio´s van Armenië kan volkomen veilig gereisd worden. Het is dus ook veilig om naar Nagorno Karabach (Artsakh) te reizen. Er is geen terreurdreiging en alleen (overigens net zoals in Nederland) sprake van kleine criminaliteit. Georgië, Armenië en Nagorno Karabach (Artsakh) zijn veiliger dan Nederland.

Het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een pertinent onjuist en uiterst negatief beeld van de feitelijke situatie ter plekke. Dit reisadvies lijkt overduidelijk ingegeven door politieke redenen (“Reis niet naar de regio Nagorno-Karabach.”). Immers: Nederland erkent Nagorno Karabach (Artsakh) niet als onafhankelijke staat. Interessant is overigens dan wel weer, dat Nagorno Karabach (Artsakh) als regio van Armenië vermeld wordt (2015).

Uiteraard dienen altijd alle grensregio´s (die gebieden ten uiterste noorden en oosten van Nagorno Karabach (Artsakh), grenzend aan het vriendelijke, oostelijke buurland Azerbeidzjan) gemeden te worden.

Armenië Reizen reist alleen in veilige gebieden, en houdt zich voor het overige aan het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Georgië, Armenië en Nagorno Karabach (Artsakh) zijn dus volkomen veilig om in te reizen.

Indien gewenst, dan kan een op maat gemaakt reisadvies Georgië, Armenië en Nagorno Karabach (Artsakh) bij Armenië Reizen worden aangevraagd.

De recente – politieke – ontwikkelingen in Armenië hebben geen invloed op de uitvoering van onze rondreizen.

7 juli 2015
nog steeds geldig op 22 augustus 2018
lokaal geverifieerd op 19 augustus 2018

rondreis georgie armenie

Rondreizen 10 september + 21 september + 12 oktober 2018 = volgeboekt. Extra plaatsen beschikbaar rondreis 12 oktober 2018. Laatste plaatsen! Onze 16-daagse rondreizen gaan door Georgië en Armenië. Klik hier om direct bij de rondreizen te kijken.

reisleider in Armenië

Het Kaukasische, oude Nieuwjaarsfeest is 13 januari gevierd en de Georgische wijn uit Bolnisi smaakte hier in Margahovit goed en was overvloedig aanwezig. Sinds 13 december is uw Nederlandse reisleider na een lange autorit vanaf Nederland door zeven landen terug in Armenië.

Veel achterstallig website-onderhoud en talloze nieuwe aanmeldingen zorgen momenteel voor voldoende computeruren. De komende week zou iedereen weer op tijd antwoord-emails en op maat gemaakte reisadviezen mogen ontvangen.

Snorhavor Amanor 2018, en met het huidige, rustige winterweer hopen we in ieder geval op een zonnige zomer vol met nieuwe avonturen wanneer we dwars door de Kaukasus reizen.

reiskalender 2017

Onze reiskalender 2017 met de vernieuwde, lagere prijzen is bijgewerkt. Kijk hier voor de nieuwste versie. De boekingsformulieren worden nog aangepast (eind januari). Inschrijven is mogelijk per email.

rondreis nagorno karabach

Rondreis 24 september volgeboekt. Deze 17-daagse rondreis gaat door Georgië, Armenië en Nagorno Karabach. Nog een paar plaatsen beschikbaar voor onze najaars rondreis door Georgië, Armenië en Nagorno Karabach met vertrekdatum 24 september. Klik hier om direct bij deze reis te kijken.

reisverslag armenie

Een reisverslag Armenië geplaatst bij reizigerservaringen Armenie Reizen. Zie deze pagina met verhalen en ervaringen van onze reizigers.

Georgië op televisie

Wil je alvast zien hoe mooi Georgië is? Kijk dan de komende tijd naar het programma “De gevaarlijkste wegen van de wereld”. Vanaf zondag 17 januari om 20:20 uur is de serie iedere zondagavond te zien bij BNN op NPO 3 (Nederland 3). Tijdens de aflevering met Georgië als decor van gastvrij land met schitterende natuur (zondag 14 februari) wordt ook veel off-road gereden. Men ziet slechts een zeer beperkt gedeelte van Georgië; het programma is voornamelijk bedoeld om spannende televisie te maken. Onze rondreizen gaan over gewoon asfalt, in rustiger tempo, maar het is voor het koeien- en zigzag-gevoel wel interessant om te zien hoe men rijdt in Georgië. En gewoon alvast genieten van de mooie natuur kan ook. Kijken dus!

vakantiebeurs 2016

Het was weer gezellig druk tijdens de Amsterdamse vakantiebeurs. Iedere Georgië Armenië Oost-Turkije reiziger die een emailadres heeft achtergelaten heeft inmiddels bericht ontvangen.

Georgië foto´s

Foto´s bekijken van Georgië? Kijk bij Georgië 2015.

Armenië Georgië zomer 2016

Reserveer NU uw plaatsen voor onze rondreizen in juli en augustus 2016. Ook deze 15-daagse rondreizen gaan van links naar rechts door de (kleine) Kaukasus, met alle belangrijke bezienswaardigheden in een prettig reistempo. Reserveringen en voorkeuren gewenste reisdata middels ons contactformulier.