reisadvies Armenië

In alle regio´s van Armenië kan volkomen veilig gereisd worden. Het is dus ook veilig om naar Nagorno Karabach (Artsakh) te reizen. Georgië, Armenië en Nagorno Karabach (Artsakh) zijn veiliger dan Nederland. Er is geen terreurdreiging en alleen (overigens net zoals in Nederland) sprake van kleine criminaliteit.

Het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een pertinent onjuist en uiterst negatief beeld van de feitelijke situatie ter plekke. Dit reisadvies lijkt overduidelijk ingegeven door politieke redenen (“Reis niet naar de regio Nagorno-Karabach.”). Immers: Nederland erkent Nagorno Karabach (Artsakh) niet als onafhankelijke staat. Interessant is overigens dan wel weer, dat Nagorno Karabach (Artsakh) als regio van Armenië vermeld wordt (2015).

Uiteraard dienen altijd alle grensregio´s (die gebieden ten uiterste noorden en oosten van Nagorno Karabach (Artsakh), grenzend aan het vriendelijke, oostelijke buurland Azerbeidzjan) gemeden te worden.

Armenië Reizen reist alleen in veilige gebieden, en houdt zich voor het overige aan het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Georgië, Armenië en Nagorno Karabach (Artsakh) zijn dus volkomen veilig om in te reizen.

Indien gewenst, dan kan een op maat gemaakt reisadvies Georgië, Armenië en Nagorno Karabach (Artsakh) bij Armenië Reizen worden aangevraagd.

De politieke ontwikkelingen in Armenië van het afgelopen jaar 2018 hebben geen invloed op de uitvoering van onze rondreizen.

7 juli 2015
nog steeds geldig op 8 mei 2019
lokaal geverifieerd op 6 mei 2019